Om mig

Jag gillar fotboll, har Real Madrid som favoritlag, men såklart har jag inget emot Barca! Jag gör även musik

tisdag 17 maj 2011

Fotbollsåret 2010/2011

Den engelska, spanska och italienska ligan är snart över, i alla ligorna är ligaettorna mästare. Manchester United, F.C Barcelona och A.C Milan.

Av de tre lagen är det Milan som överraskat mest. Efter att tränaren Massimilano Allegri tagit över fick Milan ett bra uppbyggt anfallsspel. Robinho övertygade inte så de fick spela med den pånyttfödde Fillippo Inzaghi, Pato och Zlatan. Robinho började så småningom övertyga och lite senare fick han en ordinarie plats i startelvan.

Zlatan fick "nummer 10 rollen" som han alltid hade "drömt" om i Barca sedan Messi tog över den positionen, och blev väldigt vikitg för Milan.

Det andra laget som jag har tyckt varit bra är Manchester United, Sir Alex Ferguson fick en sämre start än vad de hade förväntat sig. Chelsea såg ut att gå raka vägen till ligaguld men... så lätt var det inte. Manchester City blev för svåra på bortaplan och Chelsea förlorade. I fjorton matcher tog de tag i förstaplatsen men sedan gick det bara neråt, bara två omgångar efter det så föll de ner till fjärdeplatsen och fyra omgångar efter låg de på femte plats.

Manchester fick i början många oavgjorda matcher men tog sig stadigt upp tills de till slut nådde första platsen.

För F.C Barcelona gick det bra i första matchen, andra matchen chockförlorade man mot nykomlingarna Hercúles. Sjätte omgången fick man "bara" oavgjort mot Mallorca hemma. Sedan dröjde det ända till El Clásico. Barca vann (som vanligt) och det gjorde man med 5-0. Reals "lycka" verkade ta slut då. Man fick bara oavgjort mot Almeria den 16/1-11, och just det datumet förlorade man med 1-0 mot Athletic de Bilbao ett år tidigare.

Laget som har gjort flest mål i la liga är Real Madrid, 94. Strax därefter kommer Barcelona, 92 mål. Cristiano Ronaldo leder skytteligan med hela 39 mål och det är hela 1,054 per match (lägg märke till att det är en match kvar mot Almeria).

I England är det lag som har gjort flest mål Manchester United med 74 mål. På andra plats kommer Arsenal med 70. (En match kvar).

I Italien är det Inter som leder målstatistiken med 66 mål. Anmärkningsvärt är att ligafyran Udinese kommer på andraplats tillsammans med A.C Milan.

Hur kommer säsongen 2011/2012 se ut?

Kommentera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv Ditt inlägg här!